Kategória VN Liptovska Mara
avatar
2 minutové čítanie

VN Liptovská Mara revír č. 3 - 5340 - 1 - 1

V strede Liptovskej kotliny, na úpätí Nízkych a Západných Tatier, je od roku 1970 vybudovaná vodná nádrž, pomenovaná po jednej z trinástich zatopených obcí. Plochou tretia najrozsiahlejšia, no objemom vody najväčšia vodná nádrž na Slovensku láka na svoje brehy milovníkov všetkých športov, no predovšetkým rybárov.

Tiché, plytké prehriate zátoky, lemujúce severozápadné pobrežie priehrady sú rajom pre lov kaprov a pleskáčov. Hlboké zrázy v západnej časti VN a okolo kamenných mól, sú ideálne pre lov dravcov, hlavne šťuky, zubáča, ostrieža a boleňa. Pri ďalekých hodoch s ťažkou "plandavkou" alebo "rotačkou" počítajte s razantným záberom pstruha dúhového, ktorý je vo VN bohato zastúpený. Osobitným zážitkom je, či už náhodný alebo cielený záber sumca, už aj tu v hmotnostiach, konkurujúcich VN Domaša. 

Pestré a vyvážené rybie spoločenstvo poskytuje možnosti lovu od klasickej položenej, až po jazerné muškárenie. Pri love z člnov je však potrebné brať ohľad na plavby výletných lodí, jachtárov, rekreačných člnkárov a v neposlednom rade aj na iných loviacich rybárov.

Komentáre sú vypnuté autorom