Kategória VN Zilina
avatar
15 minutové čítanie

VN Žilina: foto - Veľké čistenie 23.03.2024

VN Žilina: foto - Veľké čistenie 23.03.2024

Dňa 23.03.2024 sa uskutočnil 7. ročník zberu odpadu organizovaný Eko Friendly Žilina na čele s Mgr. Karolom Haasom, ku ktorému sa tento rok pridal aj Slovenský rybársky zväz - Rada Žilina. 

Vďaka slnečnej sobote sa do zberu odpadu zapojilo približne 100 dobrovoľníkov. Odpad sa vyzbieral z obidvoch strán vodnej nádrže a na viacerých úsekoch. Dobrovoľníkom pripravoval kávu pán Adrian Vavro. Rukavice a vrecia pomáhali rozdávať aj žiaci ZŠ Karpatská, ktorí sa aj zapojili do zberu odpadu.

Uznanie patrí členom klubu otužilcov - Tučniaky Žilina, ktorí odviedli kus výbornej práce a dokonca odviezli na vlastné náklady odpad, ktorý sami vyzbierali. Pochvala a vďaka patrí členom SRZ za dobrovoľné zapojenie sa do zberu odpadu a reprezentovanie zväzu počas tohto dňa, ako aj členom rybárskej stráže (SRZ - Rada Žilina). Medzi dobrovoľníkmi boli napríklad aj žiaci ZŠ Limbová a príslušníci Mestskej polície Žilina. Vysoká bola aj účasť rodičov s deťmi. 

Rukavice a vrecia boli poskytnuté od SRZ - Rada Žilina, Mesta Žilina a Vodohospodárskej výstavby š.p., - ktorá zabezpečila aj odvoz vyzbieraného odpadu.  

Vďaka tejto "brigáde" sa vyzbieral odpad z ďalšej časti Vodného diela Žilina. 

Zaujímavosťou pre dobrovoľníkov bolo, nájdenie uhynutej korytnačky písmenkovej, ktorá dosahovala dĺžku viac ako 30 cm. 

Tešíme sa na ďalšiu akciu, ktorá bude onedlho a ďakujem všetkým za účasť.

Richard Baran - rybársky hospodár a rybárska stráž na revíroch VN Žilina a Biokoridor VDŽ (SRZ - Rada Žilina)

Fotogaléria: 

0 Komentár